20.9.2019. 12:40
0
Zastupica u evropskom parlamentu Vollath posjetila Bihać
Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić ugostio je danas zastupnicu u Evropskom parlamentu Bettinu Vollath, ispred Sozialdemokratische Partei Österreichs (Austrija), odnosno Kluba zastupnika Progresivnog saveza socijalista i demokrata u Europskom parlamentu.

Zastupnica Vollath interesovala se za stanje u Gradu Bihaću u svijetlu migrantske krize i sve očitije nezainteresiranosti nadležnih institucija da problem ilegalnog boravka nekoliko hiljada migranata u Bihaću i Unsko-sanskom kantonu riješi u skladu sa zakonskim propisima i nadležnostima koji tretiraju oblast ilegalnih migracija, saopćeno je iz Kabineta gradonačelnika Bihaća.

- Čak tri poslanika u Evropskom parlamentu uključila su se u problem migrantske krize u našem gradu i to je dobar put da se i nadležni u EU pozicioniraju kada je u pitanju rješenje ovog problema. Sada imamo glas u evropskom parlamentu koji će govoriti o ovom problemu, a do tada mi smo kao i svih ovih mjeseci, odnosno skoro dvije godine ostavljeni da se sami da rješavamo problem migranata - kazao je gradonačelnik Fazlić.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.