23.9.2019. 13:21
0
Bešlić: Nije gradonačelnik ekspert za okoliš, imao sam iskren cilj
Sastanak u Gradskoj vijećnici u Mostaru, koji je u petak u poslijepodnevnim satima o temi pomoći u rješavanju problema vezanih za JP „Deponija“ sazvao Ljubo Bešlić, gradonačelnik Mostara, obilježilo je demonstrativno napuštanje Anera Žuljevića, Lane Prlić i Ahmeda Džubura, poslanika u Federalnom parlamentu.
Njih troje su, kako je to na svom Facebook profilu naveo Žuljević, „zbog nedolaska Bešlića u znak protesta napustili sastanak, na kojem se gradonačelnik nije imao hrabrosti argumentirano suočiti s vlastitim lažima“.

Bešlić je na sastanak, koji je trebao biti svojevrsna priprema za sutrašnju sjednicu Predstavničkog doma Federalnog parlamenta, na čijem će se dnevnom redu naći rasprava o deponiji „Uborak“ u Mostaru, pozvao sve poslanike oba doma Federalnog parlamenta, kako nam je to potvrdio.

- Nisam samo pozvao zastupnike iz Mostara već i iz drugih mjesta u Hercegovini da bismo sa stručnjacima s Univerziteta „Džemal Bijedić“ i Sveučilišta, kao i drugim te šefovima nadležnih službi i direktorom „Deponije“ razgovarali o toj temi i upoznali se sa stvarnim stanjem. To je bio moj cilj i uistinu sam želio da to bude jedan konstruktivan sastanak, kao priprema za sjednicu Federalnog parlamenta. Nažalost, pojavio se, eto, problem mog nepojavljivanja, što opet vodi u sferu politikantstva, jer nije gradonačelnik ekspert za okoliš - komentirao je Bešlić ovu situaciju koja je izazvala brojne reakcije u javnosti.

S druge strane, Žuljević nam je kazao da je bilo jako neozbiljno od gradonačelnika sazvati sastanak na koji se nije pojavio.

- Niko od nas nije imao namjeru stvarati dodatne konflikte, već da nađemo zajedničko rješenje, budući da imamo vrlo ozbiljne probleme s deponijom - kazao je Žuljević.

Poziv za sastanak su uz ovo troje poslanika dobili Stanko Musa, Goran Opsenica, Ivan Boban, Alisa Hajdarović, Damir Džeba, Marija Iličić, Tomislav Mandić, Tomislav Martinović, Zora Dujmović i Vesna Saradžić.

(Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.