23.9.2019. 14:41
0
Izdvojeno dodatnih 580.000 KM za završetak radova u ulici Muje Šejte
U prisustvu ministra saobraćaja Kantona Sarajevo (KS) Adnana Štete, načelnik općine Vogošća Edin Smajić i direktor Direkcije za ceste KS Selmir Kovač potpisali su danas Aneks Sporazuma za završetak radova na dionici od 1.285 metara u ulici Muje Šejte, za šta je Ministarstvo izdvojilo dodatnih 580.000 KM.

Radovi podrazumijevaju uklanjanje postojećeg asfalta, iskop rova za izgradnju kolektora oborinske kanalizacije, izradu potpornih AB zidova, zamjenu lošeg tamponskog materijala na kolovozu (planuma), izgradnju slivnika, kanala i propusta, ugradnju betonskih ivičnjaka i asfaltiranje u dva sloja.

Za cestovnu infrastrukturu općine Vogošća, Ministarstvo je ove godine izdvojilo oko šest miliona KM.

- U Vogošći imamo puno projekata na kojima radimo i na kojima planiramo raditi. Iz prošle i ove godine imamo osam cestovnih projekata na koje će biti utrošeno 3,7 miliona KM. Ministarstvo saobraćaja finansira kružni tok na Jošaničkoj petlji koji radi Federacija BiH, sa oko miliona KM, a u proteklih 15 dana smo dogovorili još projekata. To je ulica Muje Šejte, zatim izgradnja mosta i pristupne saobraćajnice od magistralnog puta M 18 prema Novoj industrijskoj zoni, za koji je odmah izdvojeno 350.000 KM, a do kraja godine će biti usmjereno još 400.000 KM.  To obuhvata i projektovanje javne garaže na lokaciji pomoćnog stadiona sa 130.000 KM - rekao je ministar Šteta.

Dodao je da će radovi početi ove građevinske sezone, a realizacija biti završena najkasnije na proljeće iduće godine.

Kako je istakao ministar Šteta, općina Vogošća zaslužuje da ima maksimalnu podršku u cestovnoj infrastrukturi, te je najavio da će se do kraja godine intenzivno raditi na poboljšanju javnog prevoza, kroz regulaciju postojećih i uvođenje novih linija.

Načelnik Smajić istakao je da je realizacija ovog projekta od posebnog značaja za stanovnike Ugorskog, ali da ima i širi značaj jer se tako stvara alternativni pravac od Vogošće prema Novom Gradu.

Uz spomenute aktivnosti, najavljene su i izmjene u režimu javnog gradskog saobraćaja, odnosno izmjena trase na liniji Sarajevo – Vogošća kao i uvođenje linije Vogošća – Dobrinja, saopćeno je iz Pres-službe KS.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.