25.9.2019. 12:22
3
Raspisan konkurs za novog direktora KCUS-a: Pročitajte kakvi se uslovi traže za novog direktora
Upravni odbor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu raspisao je konkurs za izbor i imenovanje generalnog direktora KCUS-a koji je danas objavljen iako je Vlada KS razriješila i imenovala dva druga člana UO još 22. augusta, prenosi Avaz.

Piše: Haris Ahbabović

Vlada KS umjesto Jasmina Kapetanovića imenovala je Ismeta Gavrankapetanovića za predsjednika, a umjesto Dželaludina Junuzovića Belmu Kapo kao člana. Čeka se još i da federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić (HDZ BiH) delegira ovo imenovanje Vladi FBiH, koja imenuje Upravni odbor.

Prema Statutu Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), konkurs za imenovanje generalnog direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu raspisuje se najkasnije tri mjeseca prije isteka tekućeg mandata generalnog direktora, a aktuelnoj direktorici Sebiji Izetbegović mandat istječe u januaru iduće godine.

U oglasu je, između ostalog, navedeno da mandat direktora traje četiri godine, da kandidati moraju imati završen medicinski fakultet, specijalizaciju iz djelatnosti KCUS-a, biti nastavnici medicinskog fakulteta javnog univerziteta u rangu redovnog ili vanrednog profesora, odnosno docenta, aktivno govoriti engleski  jezik, imati afirmirani stručni i naučni rad iz oblasti medicine, radno iskustvo od najmanje pet godina u struci,  te posjedovati znanje iz zdravstvenog menadžmenta, prenosi Avaz.

Javni oglas ostaje otvoren 15 dana od dana posljednjeg objavljivanja. 

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.