26.9.2019. 15:27
0
Vlada KS naložila Nadzornom odboru "Toplana" da smijeni direktora Envera Zornića jer je naredio ubistva Jagode Janković i Sretena Ninkovića
FOTO: Dnevni Avaz
Vlada Kantona Sarajevo na današnjoj sjednici donijela je jednoglasnu odluku o davanju naloga Nadzornom odboru Kantonalnog javnog preduzeća "Toplane" za smjenu aktuelnog direktora Envera Zornića, prenosi danas Dnevni Avaz.

Podsjetimo, mediji su jučer objavili da je presudom Vojnog suda u Sarajevu 1993. godine Zornić osuđen na deset godina zatvora jer je naredio ubistva Jagode Janković i Sretena Ninkovića, čija su tijela potom spaljena, prenosi Avaz.

Smjenu Zornića na sjednici Vlade KS inicirali su ministri iz SDP-a nakon što je Kadrovska komisija Socijaldemokratske partije BiH sinoć donijela zaključak da se zatraži njegova smjena. 

Prema riječima premijera KS Edina Forte, održana je redovna sjednica Vlade, ali se smjena Zornića morala naći na dnevnom redu, s obzirom na informacije koje su objavili mediji. 

- Ova vlada neće tolerirati nikakve veze sa zločinima, ratnim zločinima i bilo kojom vrstom kriminala, jednostavno, naći ćemo zakonske mogućnosti da se to ne ponavlja - rekao je Forto. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.