26.9.2019. 18:07
0
Sastanak SDA - HDZ: Cilj je pokrenuti procese za izlazak iz ćorsokaka
Mi smo današnjim sastankom pokušali pokrenuti neke procese kako bi izašli iz ćorsokaka u kojem se nalazimo.

Poručio je to danas u Sarajevu lider HDZ-a Dragan Čović, nakon sastanka SDA i HDZ-a na nivou predsjednika i lidera stranaka. 

“Neću se baviti rokovima za provođenje onog što je dogovoreno, jer kada god kažem rok nešto se desi. Za realizaciju onog što smo dozvolili trebat će nam i treći partner”, poručio je Čović. 

Niti Čović, ali ni lider SDA nisu precizirali kada će biti formirana vlast na nivou BiH i Federacije. 

Čović kaže da su dogovorili da pokušaju rješavati pitanja koja su svakodnevnica, a koja stoje. 

Dodaje da ih je predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić informisao da u Parlamentu BIH ima dosta sporazuma koji čekaju na potpisivanje. 

Lider SDA Bakir Izetbegović kazao je da je cilj današnjeg sastanka bolja saradnja SDA i HDZ-a. 

“U vezi s imenovanjem nove strukture vlasti, složili smo se da je izlaz u implementaciji sporazuma od 5. augusta.  Od mandara očekujemo da izađe s planom rada. Također, dogovorili smo da se što prije odblokira rad Parlamenta BiH”, naveo je Izetbegović. 


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.