29.9.2019. 15:56
5
Nastavnica Pelidija na Facebooku: Ne može prihvatiti činjenicu da su Bošnje nastale od Srba
Osim spornih fotografija nastavnice Dijane Pelidije koje kruže društvenim mrežama, ona se nerijetko oglašavala i statusima na svom Facebook profilu.

Pa je tako, između ostalog, napisala i kako "ne može prihvatiti činjenicu da su Bošnje nastale od Srba, to jest da su bivši Srbi, samo su poturice", napisala je ona. 

Facebook statusi Pelidije - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

A da nije riječ o iznenadnom buđenju velikosrpstva kod Pelidije, dokaz je i status, odnosno, reakcija koju je objavila prije nekoliko godina. 

Naime, nakon što su u Kiseljaku pretučene majka i kćerka koje su nosile marame na glavama, Pelidija se oglasila nevjerovatnim komentarom. 

- I treba, kćerki nabila marametinu, ne pita se je li to primjereno djetetu - napisala je.

Inače, Pelidija osim u Osnovnoj školi "Čengić-Vila 1", radi i u Muzičkoj školi ''Mladen Pozajić''. 

Reakcija Pelidije - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Podsjetimo, Pelidija drži nastavu u sklopu produženog boravka u Osnovnoj školi "Čengić-Vila 1", a fotografija na kojoj nosi šajkaču na glavi uznemirila je javnost, piše Avaz.


(Amila Alijagić)

5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.