4.10.2019. 22:21
0
Igor Puljić prvi put pred kamerama o ubistvu brata Vedrana
Danas se navršava tačno deset godina od ubistva Vedrana Puljića, navijača FK Sarajevo koji je izgubio život u masovnim neredima uoči utakmice protiv NK Široki Brijeg u neposrednoj blizini stadiona Pecara.

Obdukcijom je utvrđeno da se radilo o ustrelnoj rani glave tada 24-godišnjeg mladića. Za ubistvo Puljića osumnjičen je Oliver Knezović (1974) iz Širokog Brijega.

Knezović je prvenstveno zadržan u pritvoru, sam se predao i priznao pucanje na navijače, ali je nakon nekoliko dana pobjegao iz pritvorai otišao u susjednu Hrvatsku, gdje je i počeo sudski proces u slučaju.

Ipak, Knezović nikada nije procesuiran, a od prvog dana brojni sumnjaju da je počinilac ustvari policajac, a ne Knezović.

Navijači Sarajeva više puta su istaknuli kako je Vedrana u Širokom Brijegu 2009. godine upravo ubila policija, a istog je mišljenja i njegov brat Igor.

"Na mene je pala ta odgovornost da mami javim. Ne znam da li ću u životu imati težeg trenutka od toga. U svemu tome sam se nadao da će biti neka pogrešna informacija i da to nije Vedran", rekao je Vedranov brat za Sarajevskasehara TV.

"Za slučaj Vedranovog ubistva i sumnjičenje Olivera Knezovića dovoljno je osam razreda osnove škole i neko osnovno razumijevanje fizike. Položaj Vedranovog tijela u odnosu na Olivera nije mogao dovesti do takve rane", objašnjava Igor. 

"Nije na Sjeveru slučajno napisana parola 'Vedrana je ubila policija', to su napisali momci koji su taj dan bili u Širokom Brijegu. Oni znaju šta se desilo i ta parola ima svoj smisao i svoje značenje. I kako sam 99 posto siguran da Oliver nije, tako sam i 99 posto siguran da je ta parola ispravna. Znači, Vedrana je ubila policija, odnosno policajac", naglasio je.

U videu pogledajte cijeli razgovor Igora Puljića u intervjuu za Sarajevskasehara TV.
 

(Lejla Trle)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.