8.10.2019. 20:45
0
Šta donosi novi plan o migrantima: Veće kazne za krijumčare migranata, jačanje Granične policije BiH
Operativni štab za pitanje migracija u BiH danas je na sastanku u Sarajevu razmotrio i usvojio plan mjera i aktivnosti za efikasno upravljanje migrantskom krizom u Bosni i Hercegovini, koji će biti dostavljen Vijeću ministara BiH.

U sveobuhvatnom planu definirani su izazovi s kojima se suočavaju nadležne institucije za pitanje migracija te postavljeni ciljevi budućeg upravljanja migracijama u BiH.

Polazeći od čvrstog stava da BiH ne želi biti “hot spot” za ilegalne migrante, kao prvi prioritet je postavljeno  jačanje Granične policije BiH u cilju bolje kontrole granice i  sprječavanja nezakonitih ulazaka na teritoriju BiH.

Također, intenzivirat će se borba protiv krijumčarenja migrantima.

S obzirom na to da najviše trpe teret migrantske krize, planom je predviđena i podrška lokalnim zajednicama u kojim su uspostavljeni privremeni prihvatni centri, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.