14.10.2019. 15:16
0
Od danas ograničeno kretanje migranata u naseljenim područjima USK-a
Od danas bi se trebala početi primjenjivati mjera ograničavanja kretanja migranata u naseljenim područjima, koju je prošle sedmice najavila Operativna grupa Vlade USK za migracijska pitanja, potvrđeno je za Federalnu TV iz Kantonalnog MUP-a u Bihaću.

Na taj su se potez vlasti USK odlučile zbog sve većeg priliva migranata za čiji prihvat ni tri mjeseca nakon sastanka predstavnika BiH i Europske komisije u Birselu, nisu osigurani dodatni kapaciteti duž migrantske rute kroz našu zemlju.

Izvan prihvatnih centara, u parkovima, u napuštenim objektima i neprijavljenom privatnom smještaju u Velikoj Kladuši, Cazinu i Bihaću trenutačno, procjenjuje se, boravi oko 2 500 izbjeglica i migranata, čime je ozbiljno narušena sigurnosna te zdravstveno-epidemiološka situacija u USK, javlja USKinfo.ba.


(Amial Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.