15.10.2019. 15:14
0
Sindikat pravosuđa RS traži povećanje plaća od 20 do 10 posto
Vlada Republike Srpske (RS) razmatrat će mogućnosti za poboljšanje materijalnog statusa za zaposlene u svim oblastima pa i u pravosuđu, rečeno je danas na sastanku entitetskog ministra pravde Antona Kasipović i predsjednika Sindikata pravosuđa Siniše Petrovića.

Na sastanku je bilo riječi o korekciji plaća, koja bi se mogla realizovati u 2020. godini.

Iznesen je stav prema kojem sindikalci smatraju da je neophodno korigovati plaće za 20 posto za nekvalifikovane (NK), kvalifikovane (KV), i visokokvalifikovane (VKV) radnike, za 15 posto za zaposlene sa srednjoj višom stručnom spremom (VŠS), kao i 10 posto za radnike sa visokom stručnom spremom (VSS).

Zajednički je ocijenjeno da treba tražiti da korekcija plaća, u procentu koji bude moguć, stupi na snagu početkom naredne godine, saopćeno je iz Ministarstva pravde RS.


(FENA/Amila Alijagić)

PlataRS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.