16.10.2019. 12:34
0
Kajmaković i Kajganić novi zamjenici glavne tužiteljice Tužilaštva BiH
Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine je sa šest glasova za, četiri protiv i jednim suzdržanim podržalo Dianu Kajmaković za zamjenicu glave tužiteljice Bosne i Hercegovine.

Sa devet glasova za, jednim protiv i jednim suzdržanim za drugog zamjenika glavne tužiteljice BiH izabran je Milanko Kajganić. 

Radi se o imenovanjima koja su bila na dnevnom redu sjednice od 25. i 26. septembra, ali su odgođena, jer je jedan od prijavljenih kandidata bio spriječen da dođe na intervju.

Od 16 kandidata, koji ispunjavaju uvjete propisane konkursnom procedurom, razgovoru je pristupilo 15, te je preostalo da se obavi razgovor s još jednim kandidatom.

Na dnevnom redu zasjedanja je i nominacija člana Upravnog odbora projekta “Prevencija i borba protiv trgovine ljudima u Bosni i Hercegovini”.

Usto, VSTVBiH bi se trebao očitovati u vezi s Informacijom o mišljenju Stalne komisije za efikasnost i kvalitetu sudova u pogledu preporuka iz izvještaja OSCE-a i USAID-a o temi korupcije i organiziranog kriminala, kao i o Prijedlogu dopuna kriterija za ocjenjivanje rada nositelja pravosudnih funkcija u sudovima u BiH, prenosi N1.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.