16.10.2019. 18:14
0
Izetbegović: Potrebni prijedlozi delegata za imenovanje u stalne komisije
Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine (PS) BiH Bakir Izetbegović uputio je delegatima u tom domu ponovni poziv za dostavljanje prijedloga za imenovanje delegata u stalne komisije Doma naroda PSBiH.

Izetbegović navodi da ih, u svojstvu predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH, ponovo poziva da dostave prijedloge za imenovanje članova komisija Doma naroda PSBiH kako bi se Dom mogao izjasniti o tim prijedlozima, odnosno osnovati komisije, čime će se stvoriti pretpostavke za potpuno ostvarivanje prava i obavljanje dužnosti delegata u okviru nadležnosti Doma.

Dodaje kako je prošlo više od godinu otkako su održani opći izbori, a najviše zakonodavno tijelo države BiH ne može da se u cijelosti konstituira i izvršava svoje ustavne nadležnosti "samo zbog toga što je neko uzeo za pravo da, zloupotrebljavajući svoj službeni položaj, opstruira funkcioniranje institucija BiH".

- Podsjećam vas da je imenovanje članova komisija vaša poslovnička dužnost, kojom se osigurava izvršavanje ustavnih nadležnosti institucija BiH, kao i da svako neizvršavanje tako ustanovljene dužnosti nesumnjivo predstavlja povredu javnog interesa i imperativnih propisa definiranih članom IV/4 Ustava BiH i članom 220 KZBiH – navodi Izetbegović u pozivu delegatima.   

(Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.