17.10.2019. 21:21
0
Inspektor razbio telefon upravniku rudnika, intervenirala policija
Federalni saobraćajni inspektor Nedim Kulić prekjučer je u vršenju nadzora u Rudniku mrkog uglja u Brezi izazvao incident pa je morala intervenirati i policija, otkriva „Dnevni avaz“.

Kulić je došao u redovni nadzor i sve je bilo u najboljem redu dok mu upravnik pogona separacija Dejan Kovačević nije rekao da ne želi potpisati zapisnik jer ovaj inspektor nije nadležan da vrši nadzor.

U tom trenutku Edina Kadrića, zamjenika upravnika šefa transporta, nazvao je direktor Ćamil Zaimović da pita „kako protiče nadzor“ te je Zaimović tražio da zamjenik da telefon inspektoru. Zamjenik je to uradio, a razgovor direktora i inspektora Kulića trajao je pola minute.

Potom je inspektor u ljutnji bacio Kadrićev telefon na sto koji je skliznuo i pao na pod, piše Avaz.

Nedugo nakon toga na pogon je stigao i direktor Zaimović, kojem su upravnik i zamjenik prenijeli sve što se dogodilo. Odmah je pozvao policiju koja je napravila zapisnik i uzela izjave o nemilom događaju.

- Ništa nije bilo sporno, inspektora niko nije osporavao i ometao u radu, samo mu je određenim rješenjima osporena nadležnost. Ja sam mu rekao da u rukama imam rješenje koje ima i njegov šef inspekcije i da ne mogu potpisati zapisnik o nadzoru. I onda su oni napustili prostoriju kada sam ja odbio - kazao je za Avaz Dejan Kovačević.

Na sve ove okolnosti tražili smo i odgovor iz Federalne uprave za inspekcijske poslove, tačnije od direktora Anisa Ajdinovića. Kako smo saznali, direktor rudnika Ćamil Zaimović je odmah nakon incidenta pozvao i direktora Ajdinovića i upoznao ga s nemilim situacijama, kao i Dragu Soldu, glavnog federalnog saobraćajnog inspektora.

Iako su upoznati sa svim, na Avazov upit do zaključenja ovog izdanja našeg lista odgovor nismo dobili.

Kako saznaje Avaz od kolega inspektora Nedima Kulića, ovo nije prvi put da su upućene žalbe na njegov rad.

- I ranije je bilo incidenata. Zna se šta je posao inspektora, da utvrdi, zapiše, izvijesti. Nije njegovo da baca telefone ljudima - kazao je jedan Kulićev kolega.

(Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.