18.10.2019. 18:47
0
DNS poručio Dodiku: Nema raskola u stranci, uzalud tražite nove "papke"
Iz Demokratskog narodnog saveza oglasili su se saopćenjem nakon intervjua predsjednika Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika pod naslovom „Ili smo zajedno ili nismo“, u kojem je poručio da će DNS biti odstranjen iz vlasti ako podrži Mirka Šarovića.

Saopćenje DNS-a prenosimo u cijelosti: 

- Iznenađeni smo oštrinom ničim izazvane reakcije i stavova koji su izneseni i u kojima se komentira odnos SNSD-a i DNS-a. Naročito nas je pogodila riječ „odstranjivanje“, kao da se radi o nekom malignom tkivu koje treba odstraniti da bi preostali dio zdravo funkcionirao. Demokratski narodni savez to nije i nikada neće ni biti. Bez obzira na razne špekulacije koje su prisutne, ovakvi stavovi nikome ne idu u korist.

Najmanje što smo mogli očekivati jeste da ne komentiramo određena pitanja i ne donosimo nikakve sudove prije razgovora koji su trebali uslijediti na nivou najviših organa ove dvije stranke. Ovako nam se čini da je konačan stav s kojim SNSD ide na razgovore, potpuno jasan i nedvosmislen.

Demokratski narodni savez je svih ovih godina slijedio svoju politiku i dao nemjerljiv doprinos zajedničkoj politici, koja je jačala Republiku Srpsku, cijeneći da značaj mnogih pitanja, kako na nivou Republike Srpske, tako i Bosne i Hercegovine, prevazilazi značaj pojedinca i pojedinačnih stranaka. Uvjereni smo da to gospodin Dodik najbolje zna.

Najave da će ponovo doći do raskola u DNS-u govore više o drugima nego o DNS-u. Još jednom da ponovimo, DNS nije doživio raskol. Iz DNS-a su otišli ljudi koji su prihvatili tuđu politiku, a ne politiku DNS-a. Nažalost, kao i prije godinu, najavljuju se novi raskoli, po istoj matrici i šablonu. Vrijeme i izbori su pravi odgovor na ove najave, a ipak naglašavamo, DNS se pita.

I zato nas ne čude špekulacije u kojima se spominje poslanik DNS-a u Predstavničkom domu PSBiH Nenad Nešić, „čovjek koji može racionalno procijeniti pa neka odluči sam“. Samo da podsjetimo da je gospodin Nešić potpredsjednik DNS-a i član najviših organa DNS-a i, kao takav, učestvuje u kreiranju zajedničke politike i nastupa DNS-a na svim nivoima. Nije, valjda, da je neko pomislio da je moguća stara praksa i vraćanje „papaka“ na političku scenu.

I, na kraju, da još jednom naglasimo da će se DNS voditi politikom i odlukama svojih organa u interesu građana i Republike Srpske.

Niko ne treba da odstranjuje DNS, jer nije ovo vrijeme u kojem su nam potrebne dodatne podjele i odstranjivanja nego sabornost oko najvažnijih odluka za opstanak i razvoj Republike Srpske - saopćeno je iz DNS-a, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.