21.10.2019. 15:24
0
U Banjoj Luci obilježen Evropski dan saradnje
U organizaciji Direkcije za evropske integracije, u Banjoj Luci je u petak, 18. oktobra 2019. godine obilježen Evropski dan saradnje.
Tim povodom, posjetitelji su u Kamenoj kući tvrđave Kastel imali priliku učestvovati u nizu prigodnih aktivnosti, među kojima su bili interaktivna izložba i video projekcije koje su pokretali gosti uz pomoć ciklokina. Predstavljeni su i uspješni projekti iz Interreg IPA Programa prekogranične saradnje Hrvatska – BiH–Crna Gora. Osim toga, potencijalni korisnici sredstava ovog Programa među kojima su predstavnici lokalne i regionalne uprave i tijela u javnom vlasništvu, mogli su od postojećih korisnika dobiti informacije o realizovanim projektima i mogućnostima koje pruža ovaj Program.

Moto ovogodišnjeg obilježavanja Evropskog dana saradnje bio je Evropa si ti (Europe is you), s ciljem isticanja uloge građana i lokalne zajednice u Evropskoj uniji.

Obilježavanje Evropskog dana saradnje u BiH je organizirano u okviru Interreg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014-2020 kojim upravlja Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU Republike Hrvatske, a u provedbi učestvuju Direkcija za evropske integracije u BiH i Kancelarija za evropske integracije u Crnoj Gori.

Evropski dan saradnje obilježava se svake godine od 2012, s ciljem da ukaže na uspjehe regionalne saradnje i važnost dobrosusjedstva kao temeljnih vrijednosti EU.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.