23.10.2019. 13:45
0
Husić: Krajnje vrijeme za povećanje cijene uglja
Sinan Husić, predsjednik Sindikata radnika rudnika uglja FBiH, istakao je da je krajnje vrijeme za korekciju cijene uglja i njeno povećanje.

- Veleprodajna cijena iz rudnika ka termoelektranama se nije mijenjala deset godina. Neka svako radi svoj dio posla. To je jedno od pitanja koje će biti predmet analize federalnih institucija – dodao je Husić, komentirajući to što je ministar energije, rudarstva i industrije FBiH Nermin Džindić, nakon što je sa sindikatima potpisan sporazum o primjeni kolektivnog ugovora, rekao da se razmatra i opcija korekcije cijene uglja, koja bi povukla za sobom i efekt povećanja cijene električne energije.

- Krajnje je vrijeme. Imate analize evropskih instituta u kojim se kaže da je finansijska stabilnost ''Elektroprivrede BiH'' dobrim dijelom zasnovana jer se kupuje ugalj po cijeni koju određuje Vlada i koja ne pokriva troškove proizvodnje uglja. Treba samo kazati kako dalje. Mi ne tražimo ništa više od toga, da nemaju svaka dva-tri mjeseca traumatična dešavanja u rudnicima – kazao je Husić.

(Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.