25.10.2019. 14:30
0
Brojna otvorena pitanja: Delegacije HDZ i SDA u ponedjeljak se sastaju u Mostaru
Delegacije Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) i Stranke demokratske akcije (SDA) sastat će se u ponedjeljak, 28. oktobra 2019. godine u Mostaru.

Sastanak će se održati u Domu HDZ-a BiH u Mostaru s početkom u 13.00 sati, a izjave za medije planirane su u 14.30 sati.

Stranačke delegacije predvodit će predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i predsjednik SDA Bakir Izetbegović, najavljeno je iz HDZ BiH. 

Pred stranačkim delegacijama brojna su otvorena pitanja, formiranja vlasti na nivou FBiH, prijedlog kandidata za predsjednika Federacije BiH, te izmjene Izbornog zakona BiH. Nakon ovog susreta očekuje se da će uslijediti i sastanak sa SNSD-om i Miloradom Dodikom kako bi se pokušao postići dogovor o formiranju Vijeća ministara BiH i drugim pitanjima.

Inače, SDA kao partnere za formiranje vlasti ima Savez za bolju budućnost i Demokratsku frontu čiji predstavnici ne učestvuju direktno u pregovorima, ali Izetbegović obavlja konsultacije sa predsjednicima Fahrudinom Radončićem i Željkom Komšićem. 

(Patria / Haris Ahbabović)

HDZSDA
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.