28.10.2019. 20:46
0
Poništavanje konkursa za direktora SIPA-e za sada nije opcija
Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine BiH još uvijek nije dobio tražene podatke MUP RS o radnom stažu za četiri prijavljena kandidata za direktora SIPA-e nakon što je NO dobio prijavu da jedan od kandidata već ispunjava uslove za penziju.

Za direktora SIPA-e validne su četiri kandidature aktuelnog direktora Perice Stanića, direktora Policije RS Darka Ćuluma, policijskog službenika Žarka Lakete i bivšeg smijenjenog direktora SIPA-e Gorana Zubca.

Nastavak sjednice NO zakazan je za 4. novembar kada bi trebalo biti poznato ko od kandidata ispunjava uslove za penziju. S druge strane, u tekstu konkursa to pitanje nije ni tretirano, tako da poništavanje konkursa nije opcija.

Kako saznaje Novinska agencija Patria Nezavisni odbor će nastaviti proceduru u skladu sa Zakonom te rangirati kandidate i listu proslijediti ministru sigurnosti BiH Draganu Mektiću na dalje postupanje.  

Iako nezvanične informacije navode da svi kandidati već ispunjavaju uslove za penziju ili će to biti slučaj tokom mandata, za Nezavisni odbor to neće biti eliminatorni faktor, jer se to tiče organa koji imenuju, a Nezavisni odbor u ovom trenutku to nije.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.