30.10.2019. 16:59
0
Životi ubijenih sarajevskih policajaca "koštali" po 20.000 KM: Ministar MUP-a KS kaže da je Uprava policije porodicama isplatila ukupno 33.322 KM
Porodicama brutalno ubijenih sarajevskih policajaca, Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, isplaćeno je osiguranje nakon njihove smrti u ukupnom iznosu od 40.000 KM, saznaje i prenosi Dnevni Avaz.

Radi se o isplati po ugovoru o polici osiguranja od posljedica nesretnog slučaja - smrt usljed nezgode, piše ovaj list.

U prošloj godini, tačnije u vrijeme ubistva, MUP KS, kako saznaje Avaz, imao je potpisan ugovor s jednom osiguravajućom kućom na iznos od 20.000 KM, zbog čega je taj iznos njihovim porodicama i isplaćen, prenosi Avaz.

- Sada je potpisan ugovor s drugom osiguravajućom kućom i osiguranje u slučaju smrtnog slučaja iznosi 35.000 KM – tvrdi sagovornik Dnevnog Avaza iz MUP-a KS.

Informaciju o isplati osiguranja potvrdio je za Avaz i Admir Katica, ministar MUP-a KS. No, on je pojasnio da je Uprava policije porodicama isplatila ukupno 33.322 KM.

- Taj iznos je isplaćen porodicama shodno odredbama Zakona o policijskim službenicima i Kolektivnog ugovora kojim je propisana isplata u visini od po šest plaća, kao i porezi i doprinosi na tu isplatu, zatim troškovi sahrane, odnosno dženaze, te jednogodišnji trošak za stipendiju jednom djetetu jednog policajca  - kaže Katica za Avaz.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.