6.11.2019. 16:53
0
Dodika ne brine blokada države: Ja nisam tip koji negira BiH. Parlament će biti blokiran sve dok ne bude Vijeća ministara
Ja nisam tip koji negira BiH. Za mene nije jedina alternativa ulazak u EU. Mi poštujemo Dejtonski sporazum, ali nismo spremni da pomalo gubimo prava na legitimno predstavljanje.

Ništa nisam učinio ni protiv jednog naroda u BiH, ali ne želim da trpim nepravdu, kazao je član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik. 

"Parlament neće biti deblokiran sve dok ne bude Vijeća ministara. Svidjelo se to nekome ili ne, ali to je naš stav. Nema ni popune komisija dok se ne imenuje Vijeće ministara ili dok se ne dogovorimo pa da isti dan biramo. Poslanici nisu krivi što je to blokirano i ne mogu im se oduzeti prava. Oni očigledno ne dozvoljavaju da Srbin bude predsjedavajući Vijeća ministara BiH", kazao je Dodik optužujući SDA za uzurpaciju pozicija kao i da su faktor neformiranja vlasti. 

Još jednom je istakao da neće dati saglasnost za ANP.

"Onog trenutka kada predate taj plan vi ste se odredili za članstvo, a sam NATO odlučuje kada će nekoga primiti", kazao je Dodik ponovo podsjećajući na Rezoluciju NSRS o vojnoj neutralnosti. 

Govorio je i o migrantskoj krizi navodeći da su već treći put zatražili od Vijeća ministara da dostavi plan odgovora na migrantsku krizu. 

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.