11.11.2019. 20:37
0
SDA: Država BiH je postojala i prije Dejtonskog mirovnog sporazuma
"Današnja sjednica Narodne skupštine RS kojom se problematizira Dejtonski mirovni sporazum predstavlja bespotrebni čin kojim se samododatno komplicira politička situacija u BiH", navodi se u saopćenju SDA BiH.

"Postojeće nadležnosti države BiH i pozicija međunarodne zajednice su dio Dejtonskog mirovnog sporazuma. Bilo kakvo podrivanje ovih nadležnosti je put kojim se ugrožava Dejtonski sporazum. Ako se dovede u pitanje Dejtonski mirovni sporazum prvo što će biti dovedeno u pitanje su entiteti koji se nastali ovim Sporazumom. Država BiH je postojala i prije Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Pozivamo SNSD i Milorada Dodika da poštuju sve postojeće zakone, jer postupanje po principu „švedskog stola“ nije moguće. To je u interesu i RS i svih naroda koji žive u tom entitetu", naglašavaju iz ove stranke.


(FENA/Amila Alijagić)

SDA
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.