19.11.2019. 18:46
0
DF: Oprostiti Bh. bloku sumnjivo držanje u pogledu interesa BiH
Demokratska fronta (DF) pozdravlja odluke Predsjedništva Bosne i Hercegovine o formiranju Vijeća ministara, čime je deblokiran proces formiranja vlasti i odluku da se u sjedište NATO-a u Briselu dostaviti dokument Program reformi Bosne i Hercegovine, u roku od jedan dan nakon što Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdi imenovanje predsjedavajućeg i ministara Vijeća ministara BiH.

Ova stranka zahvalila je svim probosanskim snagama na podršci koja je u pogledu poštivanja odluka i zakona institucija Bosne i Hercegovine pružena članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine. 

- DF, također, ovim putem poziva bosanskohercegovačku javnost da oprosti članicama tzv. Bh bloka zbog ambivalentnog držanja po navedenim pitanjima, imajući u vidu da su otuđena rukovodstva Naše stranke i SDP-a, proces formiranja vlasti pretpostavljale nastavku NATO puta BiH.  DF izražava nadanje da će članice tzv. Bh bloka u budućnosti stajati na strani države Bosne i Hercegovine, jer u borbi za interese države Bosne i Hercegovine ne smije biti kalkulacija - saopćeno je iz ove stranke, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

DF
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.