20.11.2019. 10:38
0
Ubijen njemački doktor Fritz von Weizsaecker, sin nekadašnjeg predsjednika Njemačke
Fritz von Weizsaecker, sin bivšeg njemačkog predsjednika, ubijen je u napadu hladnim oružjem u utorak navečer.

Von Weizsaecker, ljekar, držao je predavanje u bolnici Schlosspark u Berlinu kada mu je prišao muškarac iz auditorija, izjavila je glasnogovornica policije, prenose njemački mediji.

 Pedesetdevetogodišnji  Fritz von Weizsaecker je umro na licu mjesta, a napadač je priveden.

Napadač je navodno policajac koji je prisustvovao predavanju u privatnom svojstvu.

Dvadesetak ljudi bilo je na predavanju u prostoriji u psihijatrijskom dijelu bolnice. Nekoliko prisutnih na predavanju je zadržalo  napadača i predalo ga policiji. Pokrenuta je istraga ubistva. 

Von Weizsacker bio je specijalista interne medicine, navodi se na internetskoj stranici bolnice. Njegov otac Richard von Weizsaecker, koji je umero prije četiri godine,  obavljao je dužnost gradonačelnika Berlina od 1981. do 1984. godine i njemačkog predsjednika od 1984. do 1994. godine.

Fritz von Weizsaecker ima  ženu i troje djece. Studirao je u Heidelbergu . Radio je u Univerzitetskoj bolnici u Freiburgu kao ljekar, a  od 2005.  bio je glavni ljekar Odjela interne medicine i gastroenterologije u Schlosspark-Klinik, privatnoj bolnici,  u palati Charlottenburg. Na  klinici se organiziraju redovna predavanja koja su obično usmjerena na medicinski zainteresirane laike koji žele naučiti o bolestima i mogućnostima liječenja, piše Frankfurter Allgemeine Zeitung.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.