20.11.2019. 15:46
0
Krišto nakon 11 mjeseci nerada pita 'čemu hitna procedura'
U Parlamentarnoj skupštini BiH se održava Hitna sjednica Predstavničkog doma, a rasprava o dnevnom redu trajala je duga dva sata. Ova je sjednica prva nakon 26. juna kada je održana također hitna sjednica. Danas je bila samo jedna tačka, Zahtjev za razmatranje Prijedloga izmjene i dopune Poslovnika Predstavničkog doma čiji su predlagači su poslanici Mirko Šarović, Dragan Mektić, Branislav Borenović i Mira Pekić po hitnom postupku.

Borjana Krišto (HDZ) kazala je da nema osnova za hitnu proceduru. 

“Kada smo dobili prijedloge za sastave komisija trebali smo se sastati i dogovoriti redovnu sjednicu na kojoj bismo imenovali stalne komisije”, kazala je Krišto dodavši da neće podržati niti procedure niti prijedlog izmjena Poslovnika.

Branislav Borenović kazao je kako je porazno slušati kako nema potrebe za nešto hitno, a 11 mjeseci ne radi Parlament.

“Mi svaki dan slušamo istu priču. Vjerujte da kao ozbiljni ljudi smo donijeli odluku da nađemo mogućnost da profunkcionira rad parlamenta. Mi smo predložili jedino moguće rješenje koje je opravdano. Kolegij se ponašao indolentno”, kazao je Borenović dodavši da 12 mjeseci primaju platu.

Nakon glasanja hitna procedura je usvojena.

Inače, umjesto o navedenoj tački, zastupnici su raspravljali o dokumentu koji je jučer usvojilo Predsjedništvo Bosne i Hercegovine o tome da će u NATO sjedište u Briselu BiH dostaviti dokument Program reformi Bosne i Hercegovine, u roku od jedan dan nakon što Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdi imenovanje predsjedavajućeg i ministara Vijeća ministara BiH.

Rasprava je krenula nakon što je SDP zatražio dokument koji je usvojilo Predsjedništvo BiH s planom reformi nastala je žustra rasprava, posebno na relaciji SNSD-SDS. Prednjačili su u raspravi Dragan Mektić i Nebojša Radmanović.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.