22.11.2019. 12:10
0
Uručenje ključeva korisnicima stambenih jedinica u Kaknju
U Općini Kakanj danas će biti uručeni ključevi korisnicima stambenih jedinica izgrađenih kroz "Program za oporavak od poplava - stambeno zbrinjavanje" koji finansira Evropska unija, u sklopu obilježavanja 25. novembra, Dana državnosti BiH.

Primopredaji će prisustvovati šef Sekcije operacija za socijalni razvoj, civilno društvo i prekograničnu saradnju Delegacije Evropske unije u BiH Gianluca Vannini, načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo, te direktor organizacije ASB Elmir Bojadžić, kao i predstavnici Razvojnog programa Ujedinjenih nacija.

Nakon uručenja ključeva bit će upriličen i obilazak jedne od novoizgrađenih kuća na području općine Kakanj.

Program za oporavak od poplava - stambeno zbrinjavanje predstavlja nastavak napora Evropske unije na ublažavanju posljedica katastrofalnih poplava iz 2014. godine. Program, započet u septembru 2017. godine, ima za cilj da stambeno zbrine i ekonomski osnaži najugroženije porodice čiji su domovi oštećeni ili uništeni u poplavama i klizištima.

Vrijednost Programa je 15 miliona eura, a finansira ga Evropska unija u saradnji s vladama FBiH i RS, UNDP-om u BiH i lokalnim vlastima.

Program implementira UNDP u BiH zajedno s Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM), te Arbeiter-Samariter-Bund (ASB), Hilfswerk International (HWI) i partnerskim općinama i gradovima.

Program se implementira u 44 općine/grada u oba entiteta BiH, saopćeno je iz Pres-službe Općine Kakanj.

(Fena / Haris Ahbabović)

Kakanj
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.