22.11.2019. 17:02
2
Oglasili se i uposlenici Zavoda Pazarić: Tražimo od Ćudić da dostavi sve informacije i da dođe da volontira kod nas
Nakon što je zastupnica Sabina Ćudić prezentirala javnosti fotografije štićenika Zavoda u Pazariću, oglasili su se i zaposlenici.

- Prema pravilima koje nalaže struka, fizička imobilizacija osoba koje svojim ponašanjem ugrožavaju svoj tjelesni integritet, kao i integritet drugih, potpuno je restriktivan način rada - saopćili su iz Vijeća zaposlenika Zavoda Pazarić.

-Budući da su gospođi Ćudić dostavljene fotografije, a osoba koja ih je snimila, zasigurno raspolaže i informacijama o tome ko je vezao djecu, smatramo da je njena obaveza iznijeti sve informacije - navodi se u saopćenju Zavoda. Pozivamo gospođu Ćudić da, umjesto organiziranja medijskih istupa na kojima prezentira fotografije ove vrste, volontira u Zavodu te na taj način pokaže brigu i senzibilitet - ističu zaposlenici.

Na kraju se navodi da je Ćudić, kao zastupnica koja vodi brigu o ljudima s invaliditetom, davno trebala postaviti pitanje zašto nisu osigurani uvjeti za pružanje usluga u ustanovama socijalne zaštite u Federaciji BiH te da bi na taj način činila život kvalitetnijim i dostojanstvenijim kako korisnicima, tako i zaposlenicima, a ne organiziranjem predstave za javnost. 



(Lejal Trle) 

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.