24.11.2019. 10:12
0
Etički odbor sutra o uvredama poslanika NSRS-a: Prijavljeni zbog nedoličnog ponašanja, sijevala i riječ "glupača"
Sjednica Etičkog odbora Narodne skupštine Republike Srpske, na kojoj će biti razmatrano šest prijava povrede Kodeksa ponašanja, bit će održana sutra u Banjoj Luci.

Parlamentarci su prijavljeni zbog nedoličnog ponašanja, među kojima su izrečene i neprilične riječi poput "glupača", uvrede koje se tiču zdravstvenog stanja i drugo.

Predsjedavajuća Etičkog odbora Sonja Karadžić-Јovičević pojasnila je ranije da, ukoliko se utvrdi da je prekršen Etički kodeks, poslaniku je moguće izreći opomenu, te novčanu kaznu u visini do 20 posto plaće ili naknade.

Smatra da je skupštinski Poslovnik o radu prekršen više puta te da je postalo besmisleno i govoriti o tome, pogotovo članovi koji se odnose na uvrede.

Nezvanične prijave se, između ostalih, odnose na šefa Kluba poslanika SDS-a Miladina Stanića, poslanika u tom klubu Nebojšu Vukanovića, poslanika SNSD-a Iliju Tamindžiju i poslanika PDP-a Draška Stanivukovića.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.