24.11.2019. 17:46
0
Govedarica opleo po Dodiku: Lažni otac nacije će opet reći da je bio naivan
Član Predsjedništva SDS Vukota Govedarica rekao je da su se nakon današnje sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a stekli uvjeti da Program reformi BiH sljedeće sedmice bude predstavljen Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD, gdje je Dodik, nadam se, dao na uvid Program reformi BiH, stekli su se uvjeti da taj dokument tokom sljedeće sedmice dođe i u Narodnu skupštinu, gdje će javnost Republike Srpske biti upoznata sa svim detaljima i kako bi se zauzeo konačni stav o tom dokumentu – poručio je Govedarica.

On je ponovo optužio Milorada Dodika da je čovjek koji je uvijek gledao šta je interes njega i njegove partije, dok mu je narod uvijek bio u službi manipulacije i prevare. 

- Zamislite čovjeka koji preda jasenovačku građu i onda kaže kako je bio naivan. To je čovjek koji je prognao predsjednika RS Nikolu Poplašena, a nedugo zatim kaže kako je bio ''naivko''. Zamislite čovjeka koji učestvuje u prenosu svih nadležnosti i kaže da je bio naivan. U svojim pijačarskim prevarama sklon je da se igra emocijama vlastitog naroda i sve njegove priče kako je NATO bombardovao i ubijao Srbe u realnosti je preusmjeravao u pravcu euroatlantskog integriranja BiH – rekao je Govedarica.

Član Predsjedništva SDS-a je kazao da će, kad se Dodikov Program reformi BiH, "koji je sakrio od javnosti", završi i dobije konačni epilog, reći jednog dana kako je bio naivan po ko zna koji put.

- Proteklih dana SNSD optužuje SDS kako manipulira građanima. Zar nije logično da svako normalan izrazi sumnju u tako važan dokument koji se skriva od javnosti, a pritom od te iste javnosti se zahtijeva da mora bezrezervno vjerovati čovjeku koji prevarom i manipulacijom sebe vidi kao oca nacije. Takve optužbe dolaze od funkcionera iz SNSD-a koji uopće nisu imali priliku da pročitaju Dodikov fantomski Program reformi BiH, koji ne nosi naslov ANP, ali nosi sa sobom sadržaj istog, uostalom, zbog toga i služe partijski podanici – rekao je Govedarica. 

Kazao je i kako SDS, PDP i NDP - NDP koji je danas u koaliciji s Dodikovim podanicima - nisu svojevremeno upotrijebili pištaljke u Narodnoj skupštini zbog Rezolucije o vojnoj neutralnosti već zbog činjenice da je odluka o Referendumu protiv Suda i Tužilaštva BiH, koju je 2015. godine usvojila NSRS, bila skrivena više od dvije godine.

- Kada sam već kod Suda i Tužilaštva BiH, podsjećam partijske podanike lažnog oca nacije da je SNSD verificirao svojevremeno te institucije u Parlamentu BiH pa je danas degutantno slušati njihove žalopojke kako su bili naivni skoro pa u domenu jedne obične francuske sobarice – zaključio je Govedarica, prenosi avaz.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.