25.11.2019. 13:43
0
Pročitajte status djevojčice Nadin Smajlović: Ja samo hoću da živim!
Djevojčica Nadin Smajlović (13) oglasila se na društvenim mrežama i u povodu dana državnosti objavila status koji prenosimo u cijelosti. Podsjećamo njoj je uskraćeno liječenje na KCUS-u, a nakon što je njen otac uz upotrebu gasnog pištolja zahtijevao potpis za izmještanje od šefa Pedijatrijske klinike, jer nije bilo lijekova za propisanu terapiju. Nakon toga, direktorica Sebija Izetbegović kazala je da niti jedan ljekar s Pedijatrije ne želi da preuzme nastavak liječenja!

„Iako, imam 13 godina dragi Bosanci i Hercegovci želim da vam svima čestitam Dan Državnosti i poželim puno zdravlja i sreće. Osjetila sam potrebu da danas podijelim s vama moje osjećaje i razmišljanja. Živim u najljepšoj zemlji na svijetu, jedinoj nam BiH, ali u njoj skoro ništa ne funkcioniše. Kako mi je dijagnosticirana teška bolest i hvala Bogu pa imam najdivnije roditelje koji su mi omogućili da se liječim.Sada sam i svjesna koliko to mogu biti,ove kompletne situacije i osjećam se krivom za sve ovo što prolaze moji roditelji.Pitam vas sada sve: Da li sam ja kriva što sam se razboljela i što imam to rijetko oboljenje, ili da li je krivo bilo koje dijete što je bolesno. Da li ja i druga djeca živimo u državi u kojoj smo krivi što smo živi.

Nisam mogla da ne čujem i ne vidim šta se dešava sa djecom u Pazariću,pa jesu li i oni krivi što su živi. Zašto doktori i doktorice koji su moji i vaši sugrađani ne žele da me liječe a doktorica u Turskoj me svako jutro pita "kako je moja mala princeza?

Kad sam pitala mamu zašto je to tako,ona samo plače.

Moj babo nije kriminalac i razbojnik, kako su govorili, pa sam zato plakala, jer znam da me puno voli i da se je i on, iako je veliki i jak, uplašio za moj život. Pitam sada vas je li niste u stanju i ne znate kako da nam osigurate normalan život i prava djeteta, pozivam svu djecu Bosne i Hercegovine da dignemo glas i pokušamo mijenjati stanje oko nas. Djeco, pomozite meni i svoj djeci koja se nalaze u istoj ili sličnoj situaciji da ostvarimo pravo na život. Ja samo hoću da živim,da se družim, da idem u školu, da pjevam i volim sve oko sebe..da rastem sa svojim drugarima u zemlji gdje sam rođena puno vas voli Nadin“, navodi se u statusu.


(Patria/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.