4.12.2019. 14:52
0
Do kraja godine i novo Vijeće ministara BiH i prijedlog Budžeta
Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović kazao je danas u Sarajevu da bi novo Vijeće ministara BiH moglo biti formirano do kraja decembra tačnije do Božića.

„Mislim da su sva imena spremna, za sve resore'', kazao je Čović, dodajući da, iako je proces provjera zakonom vremenski definiran, misli da “nema nijednog razloga da se taj vremenski rok uopće konzumira u cjelini“.

Istakao je da će nakon formiranja Vijeća ministara BiH biti potrebno završiti veliki broj stvari, a tiču se ogromnog broja zahtjeva, incijativa i finansijskih sredstava koja su, na neki način, vezana za izvršnu i zakonodavnu vlast u BiH. 

„Ono što će biti moja inicijativa, s obzirom na to da će predstavnik hrvatskog naroda ponovno biti ministar finansija, je da idemo sa prijedlogom proračuna. Zato bi dobro bilo da imamo i Vijeće ministara BiH i Parlamentarnu skupštinu BiH prije nove godine'', kazao je Čović.

Optimizam da će novo Vijeće ministara BiH biti formirano izrazio je i predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić. 

"Ako stvari budu tekle kako treba, BiH bi prije Nove godine mogla imati novo Vijeće ministara. Za očekivati je da BiH krajem ove godine ili početkom naredne ima formirano novo Vijeće ministara. Da budem oprezan, znajući da u BiH znaju vrijediti Marfijevi zakoni. Optimista sam da ćemo završiti ovaj posao onako kako smo planirali", naveo je Komšić.

U četvrtak će biti održana sjednica Predstavničkog doma PS BiH na kojoj će biti potvrđeno imenovanje Zorana Tegeltije (SNSD) za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH. 


(Patria/Admir Oručević)

Parlament
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.