8.12.2019. 19:37
0
Mesar iz Brčkog organizovao roštilj za migrante
Hiljade migranata, promrzlih, gladnih i žednih, proteklih sedmica luta Bosnom i Hercegovinom, u nadi da će ostvariti svoje želje za nekim drugim, boljim životom.

Nažalost, s decembrom je stigla i oštrija zima, hrane je sve manje, te kako migranti, kažu, ne znaju šta je teže - pronaći hranu ili se ugrijati.

I dok mnogi okrenu glavu kad vide ove ljude na ulici, neki to ne mogu i pokazuju svoje pravo ljudsko lice.

Mevludin Šehić (Medeni), mesar iz Brčkog jedan je od njih.

U tišini je, bez velike pompe, spakovao kutije s ćevapima, hljebom i zaputio se put Tuzle, gdje je migrante odlučio da počasti roštiljem.

Događaj je ovjekovječen snimkom na Facebooku na kojem se vidi kako ova ljudska veličina, Mevludin Šehić s velikim elanom i raspoloženjem hrani migrante svježim i vrućim ćevapima, prenosi CDM.




(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.