9.12.2019. 19:14
0
Vlada KS ponudila Sindikatu radnika u zdravstvu veći koeficijent za zdravstveni kadar
FOTO: N1
Iz Vlade KS saopćeno je da je Pregovarački tim Vlade danas ponovo pregovarao sa Sindikatom radnika u zdravstvu u KS, te da je Vlada ponudila povećanje koeficijenata za određene grupe zanimanja, prije svega za zdravstvene radnike.

Dodaju da je Pregovarački tim Vlade KS upoznao Pregovarački tim sindikata da ostaje kod svog prijedloga novog Kolektivnog ugovora koji je već nuđen Sindikatu, sa svim pravima koje su imali do sada, kao i dodatno ugrađenim pogodnostima za radnike koje su bile drugačije regulisane doktorskim kolektivnim ugovorom.

Sindikatu je ponuda data u pisanoj formi i zatraženo da se također pismeno očituju, saopćeno je iz Pres-službe KS.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.