11.12.2019. 11:10
0
U SNSD-u panika: Može li Tegeltija u zakonskom roku imenovati ministre?
Mandatar za Vijeće ministara BiH Zoran Tegeltija zasigurno neće danas dobiti imena svih kandidata za ministre i zamjenike u Vijeću ministara, s obzirom da se sastanak SDA i HDZ-a očekuje sutra.

Jasno je da SDA želi uporedo formiranje Vlade FBiH i Vijeća ministara ali ukoliko iz HDZ-a budu insistirali na izmjeni Izbornog zakona, moglo bi doći u pitanje formiranje i Vijeća ministara BiH, a samim tim Tegeltija kao mandatar bi mogao doći u pitanje.

Naime, prema članu V.4. Ustava Bosne i Hercegovine, predsjedavajući Vijeća ministara, najkasnije u roku od 35 dana od dana kada Zastupnički dom potvrdi njegovo imenovanje, a u skladu s postupkom utvrđenom Zakonom o Vijeću ministara, imenuje ministre i zamjenike ministara i traži od Zastupničkoga doma potvrdu imenovanja.

Za petak je planiran i sastanak predsjednika stranaka koalicionih partnera u FBiH, SDA, DF i SBB-a. Upravo zbog toga u SNSD-u vlada svojevrsna panika, jer Zoran Tegeltija ne može ponovo biti mandatar ukoliko se probije zadati rok od 35 dana.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.