13.12.2019. 18:20
0
Drama u Srebrenici: Nepokretnu staricu iz stana u plamenu spasile komšije. Problem stvarali i neispravni hidranti
Milica Simić, nepokretna starica, spašena je u posljednji trenutak nakon što je danas oko 14 sati izbio požar u njenom stanu na osmom spratu zgrade u srebreničkom naselju Panađurište.
Prema prvim informacijama, Simić je spašena zahvaljujući brzoj reakciji komšija. Simić, koja živi sama, ukazana je ljekarska pomoć u lokalnom Domu zdravlja te je upućena na zbrinjavanje u zvorničku bolnicu.

Kako je kazala dežurna doktorica srebreničkog Doma zdravlja Lidija Perić, Simić je zadobila teške opekotine, ali je van životne opasnosti i počela je komunicirati.

Po javljanju o požari, radnici „Elektrodistribucije“ odmah su isključili struju u cijeloj zgradi, dok su vatrogasci gasili požar u stanu. Prema nezvaničnim informacijama, pretpostavlja se da je požar izbio u kuhinji, gdje je bila peć na drva za zagrijavanje stana.

Brzom intervencijom srebreničkih vatrogasaca požar je lokaliziran, a zatim i ugašen te je spriječeno širenje vatrene stihije na ostale stanove u zgradi. Dim je ispunio stubišta pa su stanari čekali ispred zgrade da se dim raziđe da mogu ući u svoje domove, prenosi Avaz. 

Vatrogascima je posao otežavala činjenica da su hidranti u zgradi bili neispravni te su morali stavljati nastavke vatrogasnih crijeva s cisterni.

Uzrok požara nije poznat.



(Lejla Trle) 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.