16.12.2019. 11:26
0
Jake policijske snage osiguravaju rušenje objekata uz pijacu Markale, vlasnici objekata tvrde da imaju saglasnost za iste
FOTO: Dnevni Avaz
U ulici Dženetića čikma na Markalama jutros je počelo rušenje 11 privremenih poslovnih objekata, prenosi Dnevni Avaz.

Služba za inspekcijske poslove općine Stari Grad je utvrdila da su istekle saglasnosti i odobrenja za postavljanje ovih objekata, dok investitori, s druge strane, tvrde da su objekti postavljeni na zemljištu Islamske zajednice Sarajevo, kojoj su „dobrim dijelom plaćali zakupninu“. 

Saglasnost su dobili 1991. godine, što, kako navode, znači da su stekli zakonsko pravo da objekti prijeđu u njihovo trajno vlasništvo, prenosi Avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.