18.12.2019. 12:15
2
Tužna priča iz Gračanice: Ena i nana Havka više su gladne nego site
Kako je to svako malo lijegati i buditi se gladna zna devetogodišnja djevojčica Ena iz Gračanice. Iako je tek dijete, život joj je već “pokazao zube”.

Nana Havka i njena devetogodišnja unuka Ena, koju je majka ostavila kada je bila beba, u Gračanici preživljavaju dan za danom.

Žive od 100 KM socijalne pomoći godišnje ili oko 8 maraka mjesečno.

“Najteže mi je kada mi Ena kaže, majka treba se ići na ekskurziju, a ja nemam da joj dam. Onda pozajmim, pa lomim ruke kako ću ja to vratiti, ali nekako mi opet onda da dragi Allah, pa me neko zovne nešto lahko da uradim, onda ja to vratim”, kroz suze priča nana Havka.

Nana Havka ističe da se često znalo desiti da neko iz komšiluka ostavi nešto hrane na prozor, pa tu noć večeraju, a znalo se desiti i da na spavanje odu gladne.

Na pitanje koja je njena želja, kroz suze, mala Ena kaže; Ja bih najviše htjela imati hrane.

Pogledajte ovu tužnu priču koju je objavila “Nova BH“, ispod videa, za sve one koji žele pomoći, mogu pronaći detalje vezane za to na koji način:




Žiroračun

Sparkasse 199-501-60473105-91 – Havka Huskić

Ili na adresu…

Gračanica, Tuzlanski kanton

062 440 005 – Havka, nana

Ul. Kulina bana bb, iz pravca općine Gračanica prema Srebreniku, skretanje lijevo poslije prve Sax benzinske pumpe.


(Admir Oručević)

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.