19.12.2019. 9:22
0
Sindikat doktora u KS hvali rad Amele Sofić, ministrice iz DF-a: Ona je učinila značajne pomake
Sindikat doktora medicine i stomatologije Kantona Sarajevo smatra da je Ministarstvo zdravstva KS, predvođeno ministricom Amelom Sofić (Demokratska fronta) u proteklih godinu dana, učinilo značajne pomake u organizaciji zdravstva u KS, samim tim odškrinuta su vrata za reformu zdravstva.

- Na ovaj način će se poboljšati kvaliteta zdravstva, čime će zadovoljni biti i građani i zdravstveni radnici. Nakon mnogo godina pokrenuti su neki programi i osigurana su sredstva za veliki broj specijalizacija. Radi se na poboljšanju uslova rada, materijalnog statusa, na izradi normativa rada. Sve ovo i novo zapošljavanje mladih ljekara kao i iskusnih specijalista nadoknadit će veliki broj doktora koji napuštaju državu i smanjiti potrebu za odlazak u inostranstvo - navodi se.   

Naglašavaju da Sindikat doktora 'podržava sve aktivnosti ministarstva koje će zdravstvo učiniti kvalitetnijim, a mi ćemo uzeti učešće u svim pozitivnim procesima'.

- Najavljeni protesti su stvar politikanstva i više štete će učiniti nego koristi - navode iz Sindikata doktora medicine i stomatologije Kantona Sarajevo.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.