24.12.2019. 12:59
0
Iz SDS-a poručili Dodiku: Ovo je najveća izdaja od nastanka Republike Srpske!
Šef Kluba Srpske demokratske sranke (SDS) u Narodnoj skupštini RS-a Miladin Stanić tvrdi da je Program reformi najobimniji dokument koji vodi Bosnu i Hercegovinu u NATO, bez bilo kakvog uticaja građana RS na to.

-Vrijeme će pokazati da je ovo najveća izdaja od postojanja RS – rekao je Stanić, osvrnuvši se na sinoćnju posebnu sjednicu Narodne skupštine RS-a o Informaciji o Programu reformi BiH.

Najavio je borbu, kako kaže, protiv izdaje, "u koju je Milorad Dodik ušao zbog svojih interesa“, a na raspolaganju će imati sve demokratske oblike borbe.

Traže i da se istraži ko je odgovoran, jer, navodi, u parlament nije upućen orginalni Program reformi, koji je proslijeđen u NATO štab u Briselu, u kojem je i ANP i nalaze se tabele na kojima su precizno navedeni rokovi za realizaciju određenih zadataka.

-Imali smo original na engleskom. Neodgovorna vlast donijela je falsifikat, dokument koji ne odgovara tom originalu i ona je svaka vrsta normalnog ponašanja prestala – rekao je Stanić na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

SDS je, tvrdi Stanić, za vojnu neutralnost i želi da prati odluku Srbije po pitanju vojnim savezima, dok će o ulasku BiH u NATO odlučiti taj vojni savez, "kojima je predat i dio teritorije RS, perspektivna i neperspektivna imovina".

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.