3.1.2020. 13:25
0
"Nije moguće da čovjek voli i vjeruje u Boga kojeg ne vidi, a da ne voli i poštuje brata kojeg vidi. Bog će čovjeka pitati gdje ti je brat"
Vrijeme u kojem živimo, prilike i okolnosti u kojima jesmo teške su i obeshrabrujuće, ali ne gubimo nadu i vjeru u pomoć Božiju. Bolje sutra upravo je Božić-praznik koji nas na to ne samo podsjeća već i poziva da vjerujemo i da se nadamo - izjavio je mitropolit dabrobosanski Hrizostom u božićnoj poruci sveštenstvu, vjernicima...

Istakao je da je Božić univerzalni praznik svake tvorevine i svakog čovjeka, praznik ljubavi i boljeg vremena...

- Božić nije samo slavlja radi. Božić je poziv na promjenu, da njime postanemo bolji ljudi, bogatiji vjerom, jači ljubavlju i nadom. Božić je duhovni preporod. Hristos se rodi da nas sve sobom i u sebi preporodi - poručio je.

Mitropolit je apelovao da Božić ne prođe samo u manifestacijama nego u razmišljanju vjernika ko su, da usklade život sa Hristom.

- Neka iz našeg života izađu teške riječi i uvrede koje svakodnevno slušamo, ne dozvolimo da naše razlike budu ispunjenje mržnjom i netrpeljivosti - poručio je mitropolit dabrobosanski.

On je rekao da nije moguće da čovjek voli i vjeruje u Boga kojeg ne vidi, a da ne voli i poštuje brata kojeg vidi. "Bog će čovjeka pitati gdje ti je brat", poručio je Hrizostom.  

- Neka nam ovogodišnji praznik Hristovog rođenja - Božić bude svima srećan i blagosloven, i da u njemu vidimo put vječnog života i našeg spasenja - poručio je mitropolit dabrobosanki Hrizostom uz božićni pozdrav - Mir Božiji - Hristos se rodi.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.