17.1.2020. 12:57
0
Bivši direktor sarajevske škole osuđen zbog pedofilije: Djevojčicu od osme godine izdvajao od ostale djece, odvodio u zbornicu, kabinet. Policiji ga prijavile kolege
Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je presudu Općinskog suda kojom je nakon ponovljenog suđenja Sudo Lavić, bivši direktor Desete osnovne škole na Ilidži, osuđen na osam godina zatvora zbog spolnog odnosa s učenicom.
Lavić je dobio i deset godina zabrane obavljanja profesionalne djelatnosti nastavnika i direktora osnovne škole, a nakon što izdrži zatvorsku kaznu.

Epilog je to slučaja koji je šokirao javnost u Sarajevu. Riječ je o presudi jedinstvenoj u BiH kojom je kažnjen direktor škole koji je, zloupotrijebivši svoj položaj, seksualno maltretirao maloljetnu djevojčicu.

Da je riječ o zaista groznom slučaju, govori i činjenični opis iz optužnice koji je do sada bio nedostupan javnosti.

Prema navodima iz optužnice,  Lavić je od školske 2007/2008.  do 2013. godine u prostorijama Treće osnovne škole u Hadžićima i Desete osnovne škole na Ilidži, kao i na drugim mjestima, seksualno iskorištavao istu djevojčicu. Zlostavljao ju je od njene osme godine, kada je pohađala treći razred, pa sve do prvog polugodišta osmog razreda. Izdvajao ju je od ostale djece i odvodio u zbornicu škole, učionici ili u svoj direktorski kabinet, prenosi Avaz.


Djevojčica mu je morala  sjesti u krilo, nakon čega bi je dirao po grudima i ispod gaćica te je ljubio u usta. Tokom ljetne škole u Fojnici, kada je pohađala četvrti razred, zavukao joj se u krevet u spavaonici u kojoj su bile prisutne i ostale djevojčice. Tokom petog razreda izveo ju je iz škole i odveo u svoj stan.


Lavić je bio u pritvoru šest i po mjeseci te  se poslije branio sa slobode.

Lavića su policiji prijavile njegove kolege koje su primijetile da u specijalne prostorije škole dolazi jedna učenica.

Pratili su ga i shvatili šta se dešava, s obzirom na to da je samo direktor imao ključeve te prostorije koja je namještena i ima neprozirne zavjese. Lavić je u junu 2015. završio iza rešetaka nakon što je priveden u akciji FUP-a i MUP-a KS.




(Lejla Trle) 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.