24.1.2020. 21:30
1
Istraga ne daje rezultate: Još se ne zna ko je poslao metak u Parlament BiH
U zgradu Parlamenta Bosne i Hercegovine još 6. novembra 2019. godine je poštom stigla koverta u kojoj se nalazio metak, ali još uvijek istraga nije urodila plodom.

Držana agencija za istrage i zaštitu i bh. policijske i sigurnosne strukture uspostavile su saradnju s kolegama u Srbiji i rade na ovom slučaju, ali pomaka nema niti se još uvijek zna ko je i zbog čega poslao kovertu s metkom. Na cedulji je bila ispisana poruka "sa verom u Boga, život ili smrt".

Koverta je kako smo ranije pisali stigla iz glavnog grada Srbije, a metak je bio upakiran u tufer. Pošiljka je zaprimljena na pisarnici Zajedničke službe Institucija BiH. Kao adresa primaoca je naveden Parlament BiH, ulica Trg BiH 1, ali nije naznačeno kome je tačno kovetra trebala stići u ruke. 

Tužilaštvu BiH su predati izvještaji o mjerama i radnjama službenika SIPA-e koji su izvršeni u vezi s navedenim slučajem.

Ista pošiljka je stigla i u prostorije Islamske zajednice sa sjedištem u Novom Pazaru u Srbiji, a navodno je još nekoliko istih koverata poslano tog 6. novembra. 


(NAP/Amila Alijagić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.