26.1.2020. 16:46
0
Borenović: Nova vlast bez vizije, već počela zapošljavanja
Branislav Borenović, predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) danas je kazao da nova vlast na nivou BiH nema viziju kako da zaustavi negativne trendove u kojima se nalazi BiH.

On je napomenuo da je Paralament BiH ušao "u neku kolotečinu i da počinje da radi, dok od Vijeća ministara BiH nema nikakvih vidljivih rezultata".

"Za PDP je neprihvatljivo da rukovodstvo parlamenta više od pola godine ne dozvoljava da se konstituiše parlamentarna istražna komisija u vezi sa stanjem u pravosuđu u BiH", rekao je Borenović na konferenciji za novinare u Banja Luci.

Podsjećamo, Istražna komisija osnovana je ali nikada nije konstituirana, što je više puta upozoravao i inicijator osnivanja komisije Damir Arnaut.

Borenović je skrenuo pažnju na prekomjerna zapošljavanja u institucijama BiH i da se "najavljuju sporna i kontroverzna imenovanja na ključnim pozicijama u zajedničkim institucijama BiH, što u PDP-u smatraju lošim".

Borenović je rekao i da je neprihvatljivo da više od dva mjeseca javnost, građani, institucije i političke stranke nemaju uvid u zvanični dokument koji je upućen u Sjeveroatlantski savez.

ova stranka otvorena za nove, mlađe energične ljude i najavio da će na lokalnim izborima ići sa listama za odbornike u svim opštinama i gradovima Srpske.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.