28.1.2020. 19:07
1
Damir Arnaut pristupio Našoj stranci
Damir Arnaut, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, pristupio je Našoj stranci. Ko je pratio njegov rad, kaže Arnaut, mogao je zaključiti da je to logičan slijed stvari.

„Od novembra 2018. javno govorim da je patriotska dužnost ne ulaziti u koaliciju sa SDA, HDZ-om i SNSD-om. Upozoravao sam da neće biti moguće izboriti suštinske promjene niti vratiti povjerenje građana u institucije sistema. Sa rušenjem Vlade Kantona Sarajevo, za koju također već 14 mjeseci govorim da predstavlja prvu vlast građana za građane, ovo je dosljedan slijed, a Naša stranka logičan izbor. To je prva stranka koja je rezolutno odbila koaliranje s nacionalnim strankama, ostala dosljedna tome čak i do mjere da je to postalo neizostavni dio njenog imidža. Odgovara mi biti dio toga. Radi se i o ideološkoj i programskoj kompatibilnosti onoga što zagovaramo.“

Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke, kaže da je Damir Arnaut sasvim sigurno jedan od najkvalitetnijih zakonodavaca i da je ponosan što je prihvatio poziv da se pridruži timu Naše stranke.

„Ovo je prvi put na političkoj sceni Bosne i Hercegovine da neko ko je u vlasti svojevoljno odluči da bude opozicija zbog dosljednosti sebi i svom radu. Čast mi je biti u stranci koju takvi ljudi biraju. Takav čin dodatno opravdava naše postupke i ohrabruje nas da nastavimo istim putem. Javnost je upoznata koliko je gospodin Arnaut vrstan u svojoj primarnoj struci, pravu, ali i politici, što predstavlja značajno kadrovsko osnaženje za Našu stranku s kojim će biti lakše ostvariti sve za šta se zalažemo.“


(NAP/Amila Alijagić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.