3.2.2020. 18:39
0
Dodik primio ambasadoricu Kraljevine Švedske u BiH, Johannu Stromquist
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik primio Johannu Strömquist, ambasadoricu Kraljevine Švedske u BiH.

Dodik i ambasadorica Švedske Strömquist  istaknuli su tokom današnjeg sastanka u Sarajevu da je ključno pitanje za BiH da se kreće naprijed kada je riječ o procedurama i statusu ka EU.

Član Predsjedništva BiH Dodik je naglasio da je za BiH značajna podrška Švedske na evropskom putu BiH.

"Naši odnosi danas su fokusirani na evropske integracije i podršku statusu BiH na tom putu", istaknuo je.

Ambasadorica Švedske je navela da će Švedska nastaviti da pruža podršku BiH u procesu njene integracije u EU, kao i u konkretnim ekonomskim projektima koji se realiziraju. 
  
Član Predsjedništva BiH je naveo da su klimatske promjene i ekologija veliki problemi u BiH na kojima se mora posebno raditi.

"Nastojim da organiziramo i debatu o toj temi i veoma mi je drago da je to Vaš i prioritet vaše zemlje", naglasio je Dodik.

Sagovornici su ocijenili da su odnosi dvije zemlje izuzetno dobri, ali da postoji još prostora da se oni unaprijede, posebno na planu ekonomske saradnje i robne razmjene.
 
Dodik je zahvalio za podršku koju Švedska pruža BiH na svim poljima i naglasio da prijateljske odnose treba dodatno unapređivati i razvijati.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.