7.2.2020. 15:25
0
Godinu dana od ubistva policajca Mahira Begića: Na svirep način ga ubio Edin Gačić
Prva godišnjica smrti Mahira Begića, stradalog policijskog službenika Federalne uprave policije (FUP), obilježena je nizom prigodnih sadržaja.

Delegacija Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova (FMUP), FUP-a i Sindikata službenika FMUP-a danas je položila vijence na mjestu pogibije u Centru za obuku policijskih kadrova 'Mahir Begić' u Suhodolu, na mezarju 'Lokve' općina Hadžići, gdje je Mahir Begić ukopan, te je posjetila njegovu porodicu.

U mjestu Suhodol kod Tarčina, općina Hadžići, 9. februara 2019. godine Edin Gačić je na podmukao način lišio života Mahira Begića, koji je radio na redovnom osiguranju objekta Centra za obuku Suhodol.

U znak sjećanja na poginulog policijskog službenika 4. i 5. februara na Policijskoj akademiji Vraca u Sarajevu održan je malonogometni turnir na kojem su sudjelovale ekipe iz svih sigurnosnih agencija u Bosni i Hercegovini, te na taj način odale počast poginulom kolegi.

Svim sudionicima turnira u malom nogometu uručene su zahvalnice, a onima najuspješnijim diplome, pehari i prigodne nagrade.

Na ovom dvodnevnom turniru odigrana je 21 utakmica, a prvo mjesto je osvojila ekipa Ministarstva unutrašnjih poslova RS, drugo je pripalo ekipi MUP-a SBK, a treće mjesto osvojila je ekipa MUP-a TK, saopćeno je iz FUP-a.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.