11.2.2020. 14:43
0
Epidemiolog Zhong: Epidemija koronavirusa mogla bi biti okončana do aprila
Epidemija koronavirusa doživljava vrhunac u Kini u ovom mjesecu i mogla bi biti okončana do aprila, izjavio je u utorak visoki vladin medicinski savjetnik, u posljednjoj procijeni epidemije koja je potresla svijet.

U intervjuu za Reuters, Zhong Nanshan,  83-godišnji epidemiolog koji je postao slavan po borbi protiv epidemije SARS-a u 2003., izrazio je žaljenje zbog smrti doktora Li Wenlianga koji je preminuo prošle sedmice nakon što je bio ukoren zbog izražavanja uzbune u javnosti.

Zhong je, međutim, izrazio optimizam da će epidemija uskoro početi da jenjava, dok je broj novih slučajeva već u opadanju u nekim mjestima.

Vrhunac bi trebao doći sredinom ili krajem februara, nakon čega bi trebalo uslijediti stagniranje i pad, kazao je Zhong, zasnivajući svoju prognozu na matematičkom modelu, nedavnim dešavanjima i akcijama vlade.

-  Nadam se da bi ova epidemija mogla biti okončana u aprilu - izjavio je on u Univerzitetskoj bolnici u Guangzhou, gdje je liječeno 11 pacijenata od koronavirusa, prenosi Reuters.


(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.