11.2.2020. 16:44
0
Kvalitet zraka u KS 'dobar'
Prosječne dnevne vrijednosti čestičnih tvari u zraku (PM10) izmjerene do 15.00 sati na svim mjernim stanicama danas su bile ispod propisane granične vrijednosti (50 µg/m 3 ). Ostali praćeni polutanti takođe ne bilježe prekoračenja, zbog čega se u KS-u ukida epizoda “Pripravnost”.

Izmjerene prosječne dnevne vrijednosti za PM 10 do 15:00 sati iznosile su 30 µg/m 3 na Vijećnici, 34 µg/m 3 na Otoci, 20 µg/m 3 na Ilidži, te 10 µg/m 3 u Ilijašu.

Prekidom epizode “Pripravnosti” prestaju da važe sve mjere koje su obveznici bili dužni provoditi tokom trajanja epizode.

Izmjerene vrijednosti praćenih polutanata kao i najnovija obavještenja vezana za kvalitet zraka mogu se pratiti na stranici http://kvalitetzraka.ba/.

Vrijednosti zagađujućih materija u zraku kontinuirano se prate,a građani će se obavještavati o svim eventualnim promjenama.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.