16.2.2020. 20:07
2
Moleban za Crnu Goru: Kada stradaju naša braća, stradamo i mi u RS
U Istočnom Sarajevu danas su organizirani veliki moleban i četiri litije kao znak podrške Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) i vjernicima u Crnoj Gori, koji se protive Zakonu o slobodi vjeroispovijesti, a koji je nedavno usvojen u toj državi, prenosi Avaz.

Moleban je služio mitropolit dabrobosanski Hrizostom.

- Nema ovdje nijednog Srbina da nema biološke veze s braćom u Crnoj Gori, a crkvena veza je da smo uvijek bili i bit ćemo jedna i jedinstvena Srpska pravoslavna crkva. Kada jedan dio našeg tijela napadne kakva bolest, tada strada čitav organizam. Tako je i sa crkvom, strada, kao sada naša crkva u Crnoj Gori, čitava Crkva Božija. Stradamo i mi ovdje u našoj mitropoliji, u čitavoj RS - poručeno je okupljenima u Istočnom Sarajevu.

Kako prenosi Dnevni Avaz, litije i moleban organizirale su crkvene općine Istočno Novo Sarajevo, Vranješ, Kotorac i Vojkovići u saradnji s Gradom Istočno Sarajevo i općinama Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo.

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.