17.2.2020. 16:42
0
INA Grupa je pod kibernetičkim napadom: Napad uzrokovao poteškoće u radu pojedinih informatičkih sistema
INA Grupa je pod kibernetičkim napadom koji je započeo 14. februara 2020. oko 22 sata i koji je utjecao i na mrežu benzinskih stanica Energopetrola u Bosni i Hercegovini.

Napad je uzrokovao poteškoće u radu pojedinih informatičkih sistema, što povremeno može utjecati na normalan rad, primjerice, otežanu autentifikaciju plaćanja MOL korporativnim karticama. 

Unatoč navedenom, opskrba tržišta je sigurna. Prodaja goriva na našim maloprodajnim mjestima se nastavlja neometano. Provedba svih plaćanja je sigurna, neovisno o tome radi li se o gotovinskom ili plaćanju Ina ili bankovnim karticama.
 
Želimo naglasiti kako se poduzimaju svi koraci u cilju što bržeg otklanjanja svih poteškoća u radu sistema.
 
Upućujemo izvinjenje svim našim kupcima za eventualne neugodnosti koje je ova situacija mogla prouzročiti i molimo za razumijevanje i strpljenje do ponovne pune uspostave sistema. 

O daljnjem razvoju situacije javnost će biti pravovremeno obaviještena.

 
INA Grupa
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.